חלוקת זמנים

עבור מועמדים רבים לתארים מתקדמים שצריכים לעבור מבחני הערכה בדרך אל התואר השני הנכסף, השאלה החשובה היא כמה זמן יש ברשותם כדי לענות על שאלות הבחינה ולעבור אותה בצורה הטובה ביותר. מבחן ה- GRE מחולק לכמה חלקים ונפרש על פני כמה שעות. כדי להבין כיצד לעבור אותו בשלום ולהציג את הנתונים הטובים ביותר בסוף הדרך, חשוב להבין את חלוקת הזמנים.

סטודנטים שכבר עברו בחינת GRE הגדירו אותה כמרתון בלתי נגמר. למעשה, עם הכנה נכונה והכרות עם לוח הזמנים הצפוי, אפשר לעבור אותה בקלות בלי להרגיש שהזמן דוחק בנו.

אז כמה זמן בעצם נמשכת בחינת GRE?

בחינת GRE נמשכת כ-4 שעות. לפי הגדרות ה-ETS, החברה המבצעת את הבחינה, משך הזמן המדויק של מבחן GRE הוא שלוש שעות ו-45 דקות. הערכת הזמן הכללית יותר של 4 שעות כוללת את זמן ההתארגנות, ההרשמה וכל שאר הדברים הסובבים את פרקי הבחינה עצמם.

הבחינה אינה מתחילה באופן אוטומטי מיד כאשר אתה יושב מול המסך או מול גיליון הבחינה, אלא לאחר שהכנסת והזנת מידע פרסונלי. בכל מקרה, ניתן להשתמש בכל משך הזמן הניתן לכל פרק בבחינה, כולל הפסקות של 10 דקות ו-5 דקות בין פרקים שונים בבחינה.

כיצד להיערך נכון לבחינה?

כדי להיערך בצורה הנכונה צריך להכיר את לוח הזמנים של הבחינה. במהלך התרגול לקראת הבחינה כדאי לשים לב לזמנים. כמה זמן לוקח לנו לענות על כל פרק בבחינה.

זהו חלק חשוב מההיערכות לקראת בחינת GRE, כיוון שלא ניתן זמן נוסף לאחר סיום כל פרק להמשיך ולענות על השאלות. במהלך ההכנות לקראת הבחינה חשוב לעבוד עם סטופר ולהכיר את חלוקת הזמנים בכל פרק.

מהי חלוקת הזמנים לקראת ובמהלך הבחינה?

  1. כניסה למרכז הבחינות ורישום: בכל מרכז בחינות תהליך הרישום לפני הבחינה הוא מעט שונה בהתאם למספר הנבחנים באותו מועד. חשוב להגיע עם מסמכים מסודרים. זמן הכניסה והרישום אורך בין 5-20 דקות.
  2. מילוי הפרטים בתחילת הבחינה: כל נבחן GRE צריך למלא בתחילת הבחינה את הפרטים שכוללים לא מעט שאלות וסעיפים. מילוי הפרטים אורך בין 5-15 דקות בממוצע.
  3. חלק הכתיבה: חלק הכתיבה אורך 60 דקות.
  4. החלק המילולי: חלק זה כולל שני פרקים שאורכם 30 דקות. הם כוללים 20 שאלות.
  5. החלק הכמותי: חלק זה נפרש על פני 70 דקות וכולל שני פרקים שאורכם 35 דקות.
  6. החלק הניסיוני: בחינת GRE כוללת חלק ניסיוני שנושאיו משתנים. הוא נפרש על פני 30-35 דקות.
  7. הפסקה: במהלך הבחינה יש הפסקה שאורכת 10 דקות.
  8. זמן קבלת הציון: לאחר כל פרקי הבחינה מבצע המחשב הערכה של הציון. תהליך זה אורך כ-5 דקות.

כדי להצליח ולקבל ציון גבוה יותר בבחינת GRE חשוב להכיר את חלוקת הזמנים ולקחת בחשבון גם חלקים שאינם נכללים בזמן המענה לשאלות. ככל שנתרגל יותר את העמידה בזמנים, כך נחסוך מעצמנו לחץ ונגיע לתוצאה טובה יותר.

ניהול זמנים בבחינת GRE